Åben kirke.

Åben Kirke ved Open By Night

Når byens forretninger og handelstandsforeningen ’Frederik’ indbyder til Open By Night i Frederikshavn den 1. juni, er Frederikshavn Kirke også åben. De tre sogne i Frederikshavn, Abildgård Sogn, Bangsbostrand Sogn og Frederikshavn Sogn står bag Åben Kirke.

Kirken vil være åben fra kl. 16 til ca. 21.

Åben Kirke er en anden måde at være kirke på. Formen – eller fraværet af faste liturgiske former – gør et besøg i kirken noget anderledes, end hvis man kommer til en af de mere strukturerede gudstjenester. Der er mulighed for bare at være i kirkerummet, sidde og nyde stilheden eller musikken, tænde et lys, skrive en bøn. Man bestemmer selv, om man vil tage del i noget af det, der foregår, eller om man bare vil være. Man kan blive fri for at tale med nogen, eller man kan sludre over en kop kaffe.

Man er så småt begyndt at tale om en renovering af Frederikshavn Kirke. Der vil gå lang tid, førend økonomi og planer er klar. I forbindelse med renoveringen er det naturligt at kigge på gamle billeder: hvordan har kirken set ud igennem tiderne, både som den har ligget placeret midt i byen med skiftende omgivelser og også som den har set ud indeni. Derfor vil man i år til Open By Night benytte anledningen til at lave en udstilling af billeder af Frederikshavn Kirke gennem tiderne.

Hvis der er nogen, der ligger inde med billeder af Frederikshavn Kirke, indvendigt som udvendigt, som det kunne være godt at have med på udstillingen, opfordres man til at kigge ind med billedet på kirkekontoret inden 1. juni.

Aftenen igennem vil der være forskellige musiske indslag. ’Ønsk en salme’ er en af mulighederne.

Der sluttes med en kort andagt lige før lukketid.